HomeDespre noi

Despre noi

Despre firma noastra

Compania Tehno Electro Medical Company, cunoscuta sub numele de TEMCO, se naste si creste din anul 1990 de la trei membri, la peste 80 de membri in prezent, avand o prezenta activa in toata tara si fiind promotorul unor tehnici si aparatura medicala de referinta pentru toata Romania.

TEMCO introduce in Romania prima trusa functionala de laparoscopie abdominala, scolarizand si primii chirurgi in aceasta tehnica, fapt ce contribuie la dezvoltarea acestei tehnici, in Romania. Acest lucru se petrecea la Cluj-Napoca, la Clinica Chirurgie nr. 3, in anul 1992, iar echipamentul era livrat de TEMCO si produs de liderul mondial in endoscopie, OLYMPUS.

TEMCO nu se opreste aici cu promovarea noutatilor si a premierelor in tehnica medicala; in anul 1996 livreaza primul Eco-Endoscop in Romania, o tehnologie de ultima ora a companiei OLYMPUS, tehnica fiind astazi una complexa, dar existenta in multe clinici de profil din Romania.

Trebuie amintit si FIBROSCAN, primul aparat din lume care foloseste o metoda neinvaziva de depistare a fibrozelor hepatice, echipament produs de firma franceza ECHOSENS, aparat promovat, montat si intretinut in tara, intr-un numar de 7 bucati.

TEMCO nu neglijeaza nici pe cursantii noilor tehnici si livreaza in Romania familia de simulatoare digitale MENTOR, produse de firma SIMBIONIX din Israel, destinate invatarii virtuale a tehnicilor de laparoscopie si endoscopie digestiva, endo-urologie si angiografie.

Un vis devenit realitate in pragul noului mileniu, este explorarea tubului digestiv prin metode neinvazive, capsula endoscopica OLYMPUS, capsula de dimensiunile unui bob de fasole, care transmite imagini din interiorul corpului omenesc.

Nu in ultimul rand, trebuie amintite si produsele performante ale companiei elvetiene SCHILLER, consumabilele de ATI de la compania VYGON, aparatura de microscopie de la OLYMPUS, aparatura de plan de tratament NUCLETRON, aparaturaa pentru sterilizare de la compania elvetiana BELIMED, aparatura de perfuzie automata ARCOMED, aparatura de stomatologie RITTER, radiologie stomatologica de la compania italiana VILLA, anestezie de la MEDEC BENELUX, si lista poate continua.

TEMCO este si producator
. Produsul pe care il fabrica in Cluj, unicul de acest gen in tara, este un aparat de radiografii, fabricat sub numele TEMCO GRx-1; in prezent sunt fabricate si instalate un numar de peste 40 de bucati.

In incheiere ii asiguram pe clientii TEMCO, prezenti sau viitori, ca punem accent pe competenta profesionala ridicata a intregului nostru personal, in transparenta, fidelitatea si devotamentul acestuia fata de clienti. 

Director General
Bogdan Manea

FaceBook  Twitter
Go to top