• -20%

ID 212 Dezinfectant instrumentar - 2.5L, Producator: DURR DENTAL

CDI212C6150

ID 212 Dezinfectant pentru instrumentar de la Durr Dental

406,25 lei
325,00 lei Reducere 20%
cu TVA
în stoc

 

Termeni si conditii

 

Conditii de livrare

Concentrat foarte eficient, fara aldehida, pentru curatarea si dezinfectarea simultana a instrumentarului general si chirurgical (de ex. oglinzi, sonde, pensete, forceps etc.) din cabinete, laboratoare si clinici. Un domeniu suplimentar de aplicatie il constituie dezinfectarea si curatarea instrumentarului rotativ sensibil la alcalini si alcool, precum instrumentele pentru canale radiculare cu piese de mana codificate cromatic, freze cu carbid sudate, pietre pretioase de corindon, articole de lustruire din cauciuc.

Adecvat si pentru dezinfectarea instrumentelor endodontice din nichel-titan. ID 212 se remarca prin activitatea sa excelenta de curatare si compatibilitatea materialelor- contine inhibitori speciali de coroziune. ID 212 este economic datorita concentratiei sale scazute in aplicatii si are o aroma placuta, proaspata.

Compozitia chimica:

  • compusi de amoniu cuaternar
  • derivate din guanidina
  • surfactanti neionici
  • detergenti alcalini
  • inhibitori de coroziune
  • adjuvanti
  • salicilat de benzil in solutie apoasa


100 g de ID 212 contin 18 g de clorura de alchil-benzil-dimetil-amoniu 50%, 0,1 g de compus de guanidina.

Spectru de activitate: bactericid, tuberculocid, fungicid, virucid cu eficienta limitata (virusuri incapsulate, de ex. virusurile de variola, inclusiv HBV, HCV si HIV3), virusuri neincapsulate, adenovirusuri, norovirusuri.

Instructiuni de utilizare:
In momentul dezinfectarii instrumentarului general si chirurgical dintr-un recipient pentru instrumente (de ex. Durr Dental Hygobox) sau instrumente rotative de tip freza, ID 212 necesita un timp de expunere de 5 minute la 2%. Este posibila prelungirea perioadei de actiune la 30 pana la 60 de minute, daca urmeaza sa fie dezinfectate instrumente extrem de murdare. Va recomandam 2 minute la o concentratie de 2% intr-un aparat de curatare cu ultrasunete. Clatiti bine instrumentele dezinfectate sub jet de apa dupa ce a trecut timpul de expunere.

Daca este necesar, periati murdariile persistente si dezinfectati din nou. Uscati instrumentele. Utilizati doar instrumente perfect curatate si uscate pentru sterilizarea ulterioara. Instrumentele critice trebuie sa fie sterilizate in ambalaje adecvate pentru produse sterile si trebuie sa fie depozitate in stare sterila. Instrumentele semicritice pot fi de asemenea sterilizate si depozitate fara sa fie ambalate in tavi etc.

Ambalat in flacon de 2.5 L

CDI212C6150